Voorstelling nieuw televisieseizoen van Eén

FacebookTwitterLinkedIn

Vandaag heeft Eén haar programmatie voor het nieuwe televisieseizoen voorgesteld. Olivier Goris, die de fakkel heeft overgenomen van Jean Philip De Tender als netmanager, verklaarde aan het begin van de voorstelling dat Eén een goed seizoen achter de rug heeft. Het marktaandeel over 24 uur bleef stabiel met 30,1 procent tegenover 30,0 procent vorig seizoen, met een lichte groei in primetime.

 

Eén komt dit najaar met nieuwe titels in verschillende genres. Er komen ook nieuwe seizoenen aan van programma`s die reeds gesmaakt werden door de kijker. 

 

 

Nieuw in het najaar:

  • De Biker Boys: een nieuwe humoristische fictiereeks van Bart De Pauw waarin drie bekende avonturiers krampachtig proberen een reisprogramma te maken, maar dat loopt niet zoals ze gehoopt hadden.
  • Vriendinnen: een feelgoodreeks dat het verhaal vertelt van de jarenlange vriendschap tussen Eva en Nel, en hun liefdes en ontgoochelingen, van meteen na de Tweede Wereldoorlog tot 2014.
  • Normale Mensen: een humoristische panelshow met Adriaan Van den Hoof over op het eerste gezicht normale mensen, maar die toch een niet zo normaal verhaal hebben.
  • Goed Volk: een human interest programma waarbij Jeroen Meus naar zes gemeenschappen reist die hem vaak als kind al fascineerden. Via de keuken – en met de hulp van zijn eigen persoonlijkheid – probeert Jeroen hen te ontdooien.
  • In Flying Doctors vertrekken drie dokters en een piloot naar Afrika om een Cessna 206 naar het Virungapark in Congo brengen waar het een nieuw leven zal krijgen als medisch evacuatietoestel.
  • In de documentairereeks Buitengewoon volgen drie geroutineerde verhalenvertellers acht jongeren met een beperking en laten daarbij ook de jongeren zelf uitgebreid aan het woord.
  • People of Tomorrow zoekt diehard fans op in hun thuisland voor een authentiek portret, en volgt hen tegelijkertijd ook tijdens hun festivaltrip op Tomorrowland.

 

Vaste waarden:

 

Eén blijft ook vasthouden aan programma`s en reeksen die het al een tijdje goed doen.

Het Journaal, Blokken, Beroepen Zonder Grenzen, Volt, Ook Getest op Mensen, Koppen, De Zevende Dag, Iedereen Beroemd, Thuis, Café Corsari, Vlaanderen Vakantieland, Dieren in Nesten, Planeet Kuifje en Groenland zullen terug te zien zijn. Sommige programma`s zullen vernieuwen of af en toe voor een verrassing zorgen.

 

Meer details vindt u in de programmagids.