Videocontent VRT op websites van de Persgroep Publishing

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf juni bieden de websites van de Persgroep Publishing (HLN.be/7SUR7.be, DeMorgen.be, Humo.be, GoedGevoel.be, Nina.be, Tweakers.be en Joepie.be) videocontent van de VRT nieuwsdienst aan. In een tweede fase kan dat aanbod uitgebreid worden met entertainment content, waardoor ook fragmenten van verschillende, straffe VRT-programma`s op de websites van de Persgroep Publishing te zien zullen zijn.

 

De Persgroep Advertising ziet op die manier het video-aanbod zowel kwalitatief als kwantitatief stijgen: de samenwerking zorgt voor een extra opportuniteit voor adverteerders die een heel interessante doelgroep willen bereiken en willen proeven van video-advertising in een premium content.

 

Koen Verwee, CEO de Persgroep Publishing: “Maar liefst 8 op de 10 surfers bekijkt online video`s en de shift naar mobile zet zich steeds verder door. Via de digitale platformen van onze nieuws- en magazinemedia zijn we reeds een belangrijke speler op vlak van online video. De samenwerking met VRT laat ons toe om onze digitale ambities op vlak van video verder uit te bouwen met inhoud die onze lezers zeker zullen waarderen”.

 

Paul Lembrechts, CEO VRT: “De beheersovereenkomst vraagt dat de VRT zoveel mogelijk Vlamingen bereikt met een kwaliteitsvol informatie- en duidingsaanbod. Ze bepaalt eveneens dat de publieke omroep met commerciële mediabedrijven moet samenwerken om zo de markt duurzaam te versterken. We zijn dan ook blij dat we dit akkoord rond de uitwisseling van videomateriaal met de Persgroep hebben kunnen sluiten. Het is een goed voorbeeld van hoe de VRT samen met andere spelers vernieuwend kan zijn en dit ten voordele van mediagebruikers”.