Topiq, de nieuwe news monitoring tool, kijkt deze week naar de politieke berichtgeving

FacebookTwitterLinkedIn

In de week dat Joachim Coens, Egbert Lachaert en Georges Louis Bouchez een nieuwe poging doen om een federale regering te vormen, gaat Topiq in de wereldwijde database op zoek naar politiek nieuws.

De voorzitters van CD&V, Open VLD en MR (Joachim Coens, Egbert Lachaert en Georges Louis Bouchez) trokken de voorbije week het initiatief voor de formatie van een nieuwe federale regering naar zich toe. Topiq deinst er niet voor terug in de wereldwijde database op zoek te gaan naar politiek nieuws.

Om de analyse overzichtelijk te houden beperken we ons tot de Vlaamse partijen en zetten we hun resultaten af tegen de grootste politieke partij van het land: de NV-A.

Dit is de samenvatting van de analyse: www.topiq.pro/politics.

Wat valt er op?

Er zijn geen uitgesproken verschillen terug te vinden tussen Open VLD en CD&V. Hun SOV is vergelijkbaar en qua thematiek vinden we weinig verschillen. Ze laten deze week NV-A achter zich in de SOV.

CD&V is iets meer geassocieerd met “onderwijs” en Open VLD iets meer uitgesproken met “mobiliteit”. Open VLD krijgt ook iets meer aandacht in het Zuiden.

Georges Louis Bouchez en Joachim Coens profiteren als persoon meer van de aandacht terwijl kersvers voorzitter Egbert Lachaert nog iets meer op de achtergrond blijft.

MediaSpecs kan als exclusieve partner een gratis analyse aanbieden aan 2 lezers. Stuur ons een mailtje met het merk dat u wil laten analyseren en motiveer waarom dat een geweldig idee zou zijn.

Topiq is een online tool die wereldwijd alle digitale nieuwsartikels scant en analyseert. Op basis van topics krijg je relevante, actuele trends en analyses. 

Via deze online tool krijgen we een overzichtelijk dashboard op basis van content uit tienduizenden wereldwijde nieuwsbronnen. Deze content wordt verzameld, geanalyseerd en verwerkt tot een rapportering met nieuws, trends, insights en analyses.