Tecteo koopt L’Avenir en Proximag over van Corelio

FacebookTwitterLinkedIn

De Vlaamse mediagroep Corelio verkoopt zijn Franstalige uitgeefactiviteiten aan de Waalse kabelmaatschappij Tecteo.

 

Tecteo neemt zo de negen regionale kranten van L`Avenir over, alsook het huis-aan-huisblad Proximag en de digitale activiteiten van beide merken (Lavenir.net en Proximag.be). Met de overname zou een bedrag van zowat 26 miljoen euro gemoeid zijn.

 

Er deden al langer geruchten de ronde over een mogelijke verkoop van L’Avenir door Corelio, de uitgever van onder andere De Standaard en Het Nieuwsblad. De kranten van L’Avenir werden immers niet betrokken bij de in juni aangekondigde samenwerking tussen Corelio en Concentra in Het Mediahuis.

 

Tecteo, onder meer bekend van telecom-operator VOO, toont al langer interesse in de krantensector. Eerder waren er al berichten verschenen over een mogelijke instap in de mediagroep IPM (uitgever van La Libre Belgique en La Dernière Heure).

 

De transactie moet wel nog worden goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteit. Bovendien is er in Wallonië momenteel een discussie aan de gang over personafhankelijkheid aangezien de CEO van Tecteo (Stéphane Moreau) ook burgemeester is van de gemeente Ans.

 

Bron: Deredactie.be