Startup Vie, een nieuw medium gewijd aan startups, wordt officieel gelanceerd in januari

FacebookTwitterLinkedIn

Dertig ondernemers lanceren begin 2021 een nieuw medium gericht op Belgische startups. De ambitie van Startup Vie is “om het startup-avontuur op een losse en toegankelijke toon te vertellen, de opkomst van het Belgische startup-ecosysteem te ondersteunen en het typische profiel van de ondernemer te helpen diversifiëren.”

“Startup Vie wil innovatieve projecten onder de aandacht brengen, een blik achter de schermen bieden bij fondsenwerving en productlanceringen en startups internationaal promoten”, beloven de initiatiefnemers.

Op Startup Vie zal een actua-uitzending te zien zijn over Belgische startups, korte formats om complexe thema’s te ontwikkelen en langere uitzendingen.

Daarnaast is het doel van het nieuwe medium ook het diversifiëren van het typische profiel van ondernemers. In Europa zijn 82,5% van de oprichters van startups blanke mannen, gemiddeld 35 jaar oud. Volgens de Barometer Vrouwelijk Ondernemerschap (2017) overschrijden vrouwelijke ondernemers in het Brussels Gewest de grens van 30% nog steeds niet.

Het project wordt gefinancierd door meer dan 30 oprichters van bedrijven, waaronder Efarmz, Bsit, Cowboy en Listminut.

Bron: Belga.