Seniorenradio Nostalgie + start op 4 november

FacebookTwitterLinkedIn

Op 4 november is het uitkijken naar een nieuwe Franstalige radiozender die zich focust op 60-plussers. Dat kondigde de NGroup aan tijdens de voorstelling van hun najaarsprogrammatie. Hun jongste radiotelg zal luisteren naar de naam ‘Nostalgie +’ en sluit zich aan bij hun al bestaande zenders Nostalgie, NRJ en Chérie FM.

Nostalgie + zal online en op DAB+ te beluisteren zijn. Luisteraars mogen zich verwachten aan een inhoud gericht op senioren, die “complementair is aan en in het verlengde ligt van” het huidige Nostalgie-aanbod.

Concreet gaat Nostalgie + van start tijdens de Week van de Digitale Radio en DAB+ die plaatsvindt van 4 tot 10 november. Nostalgie + zal initieel alleen muziek draaien. Echte programma’s worden pas begin 2020 verwacht. Gedelegeerd bestuurder Marc Vossen zegt hierover: “Het is nog veel te vroeg om al het muzikale product te onthullen dat we gaan aanbieden. De teams zijn er volop mee bezig. Er moeten nog zaken bijgeschaafd worden”.

Nostalgie en NRJ zijn helemaal terug

Het najaar bij NRJ kent een grondige herziening van de programmatie. Over Nostalgie zegt programmadirecteur Frédéric Herbays daarentegen: “Never change a winning team”. De radiozender mag volgens de laatste cijfers spreken van een marktaandeel van 16%. “Met het oog op een nieuw hoofdstuk, hebben we ervoor geopteerd om gans ons radioteam te behouden, gemotiveerder dan ooit, om 30 jaar Nostalgie in België te vieren.

Meer details in ons Franstalige artikel.

Reclametarieven en contactgegevens van de Franstalige zenders NRJ en Radio Nostalgie vindt u in de MediaSpecs Database. U kunt er ook terecht voor hun Vlaamse tegenhangers NRJ Vlaanderen en Nostalgie Vlaanderen.