RMB introduceert het video targetingaanbod Catch Me

FacebookTwitterLinkedIn

RMB introduceert via zijn DMP het video targetingaanbod Catch Me. Dit omvat 3 segmentcategorieën en biedt adverteerders de mogelijkheid hun doelgroep te bereiken via sociodemografisch profiel (leeftijd/geslacht), woonplaats of interesses/surfgedrag. Het aanbod geldt voor de volledige video-inventaris van de RTBF-websites, op alle toestellen, zowel in programmatic als traditional buying.

Adverteerders willen hun communicatie alsmaar gerichter targeten om hun bestedingen maximaal te optimaliseren. Met targetingcampagnes kan men de ROI verhogen, de ‘verspilling’ van reclame bij niet betrokken doelgroepen beperken en het behaalde bereik optimaal bepalen. Om in te spelen op deze behoeften introduceert RMB nu Catch Me, een specifiek commercieel aanbod voor onlinevideo in een premium mediacontext.

RMB gebruikt Adobe Audience Manager om de gebruikersdata van de RTBF-onlineplatformen te verzamelen, op te slaan en te beheren. De verkregen informatie bestaat uit meegedeelde data (door de webgebruiker verstrekte profielgegevens) en observatiedata (surfgedrag). Op dit ogenblik zijn 2,2 miljoen personen ingeschreven op de websites van de openbare omroep.

Yves Gérard, CEO van RMB: “Of het nu gaat om zuiver digitale campagnes die een uitgesproken nichetargeting vergen of om een combinatie van tv en onlinevideo, Catch Me stelt merken in staat hun budget enkel te besteden aan de personen die het best passen bij hun communicatiedoelstelling. Dankzij de samenwerking van onze campaign experts en marketing analysts zullen we snel bijkomende criteria kunnen aanbieden of optimale ‘personas’ kunnen bepalen om de resultaten te bereiken die onze klanten op het oog hebben”.

Meer info in onze database en op www.rmb.be.