Realo en De Persgroep bundelen krachten op de online immomarkt

FacebookTwitterLinkedIn

Realo en De Persgroep richten voor België samen een joint venture op (50/50) om de ambities van Realo als innovatieve speler op de immomarkt verder te realiseren.

 

Realo is een online marktplaats voor vastgoed die – in tegenstelling tot andere immosites – zoveel mogelijk neutrale informatie biedt aan potentiële kopers en huurders in België. Naast een eerste schatting van de prijs en informatie over de buurt waarin de woning is gelegen, is Realo zelfs in staat om een mobiliteitsscore te berekenen. Medeoprichter Toon Coppens: “Wij willen zo veel mogelijk mensen helpen bij het kopen of huren van een woning, door hen gratis informatie aan te bieden. Een samenwerking met de grootste mediagroep van het land is een logische stap om, alvast in onze thuismarkt, deze doelstelling versneld te bereiken”.

 

De Persgroep is reeds een belangrijke speler op de markt van online services (met o.a. Vacature en Tweakers) en voegt nu een online dienst voor de vastgoedmarkt toe. “Met dit nieuwe partnership koppelen we een sterk technologisch product aan de mediapower en ervaring die onze groep te bieden heeft”, aldus Koen Verwee, CEO van de Persgroep Publishing.