Q start vanaf september met televisie

FacebookTwitterLinkedIn

Qmusic, de grootste radiozender van MEDIALAAN, krijgt versterking van televisiezender Q2. Q2 vervangt 2BE, de tweede tv-zender van MEDIALAAN na VTM.

 

Q2 richt zich, net zoals 2BE, op jonge koppels. De sterke basis van 2BE met o.a. internationale series, films en Champions League wordt aangevuld met nieuwe programma’s rond avontuur, muziek en beleving.

 

Ben Jansen, commercieel directeur MEDIALAAN: “Bij MEDIALAAN willen we sterke merken bouwen. Met Q hebben we een sterk merk in huis dat een generatie aanspreekt die we ook met televisie willen bereiken. Daarom maken we van Q ook een televisiemerk. De beslissing om 2BE te vervangen door Q2 is merk-strategisch. De kijkcijfers van 2BE zijn goed, maar het merk Q leeft veel sterker in Vlaanderen”.

 

Ricus Jansegers, programmadirecteur MEDIALAAN: “Jonge koppels vinden alsmaar meer hun weg naar onze ’tweede’ zender. Met 10% marktaandeel dit voorjaar zijn we de vierde grootste zender in Vlaanderen. Vanaf september scherpen we de zender aan: de beste internationale series en films en Champions League aangevuld met muziekprogramma’s, avontuur en beleving.”

 

Meer details over de invulling van het nieuwe programmaschema van Q2 volgt eind augustus bij de start van het nieuwe televisieseizoen.