Programmadirectie van de Medialaan-zenders blikt terug en vooruit

FacebookTwitterLinkedIn

Erwin Deckers, Chief Creative Officer (CCO) van Medialaan, blikt met rustige tevredenheid terug op een geslaagd voorjaar 2014. Alle programma`s hebben stuk voor stuk hun belofte ingevuld. De strategische oefening van begin 2012 werpt duidelijk zijn vruchten af met een volgehouden merkstrategie en kijkervaring.

 

VTM zal de komende weken vijf keer per dag Stadion Brasil uitzenden met een kort overzicht van het belangrijkste voetbalnieuws, zodat dat de niet-voetbalverslaafden toch nog kunnen meegenieten van de hoogtepunten van het WK Voetbal.

 

‘Familieraad 25 jaar` zal deze zomer een ontspannende en feestelijke herinnering zijn aan het gekende programma, gepresenteerd door Chris van den Durpel en zijn vele typetjes.

 

De 25ste verjaardag wordt verder nog gevierd met twee unieke voorstellingen van Tien om Tegen de Sterren op Te Zien. De opnames gaan door op 11 en 20 augustus in Blankenberge en Nieuwpoort. Het wordt een combinatie van artiesten van vroeger en nu, en de acteurs van Tegen De Sterren Op. De show wordt gepresenteerd door TOTZ-legende Willy Sommers en Nathalie Meskens (die wellicht verdacht veel op Anne De Baetzelier zal lijken).

 

Zoals gebruikelijk zal de najaarsprogrammatie op het einde van de zomer aan de markt voorgesteld worden. Nu kan programmadirecteur Ricus Jansegers al verklappen dat er een flink pak fictie in zal zitten, maar wel minder dan de fictieseries zoals dit voorjaar te zien was op VTM. Dit werd door iedereen toch wel als een overdosis ervaren.

 

De programmadirectie voelt zich voldoende zelfzeker om te antwoorden op de eventuele plannen van Telenet met Woestijnvis en VIER. De afgelopen twee jaar is er veel ervaring opgedaan met heel gedoseerd budgetbeheer, zodat het ogenschijnlijke dure programma-aanbod kan gerealiseerd worden zonder financiële avonturen. De strategische oefening om terug te gaan naar de essentie van de familiale televisie-ervaring is dus haalbaar, ook op lange termijn.