Portici, een nieuw Nederlandstalig magazine over klassieke muziek en opera

FacebookTwitterLinkedIn

Begin deze maand verscheen de eerste editie van Portici, een nieuw driemaandelijks Nederlandstalig magazine over klassieke muziek en opera, dat zich specifiek richt op de Vlaamse en Nederlandse lezer.

 

Aan de hand van originele inhoud, diepte-interviews en nieuws over verrassende projecten wil Portici het enorme aanbod aan topkwaliteit in de lage landen de media-aandacht geven die het verdient.

 

Portici is zeer toegankelijk geschreven voor een ruim publiek. Naast diepgaande journalistiek brengt Portici een tiental rubrieken, zoals o.a. een rubriek over sociale projecten, een kinderrubriek met tips voor ouders en leerkrachten, een cross-over rubriek en een rubriek waarin wetenschappelijk onderzoek i.v.m. muziek centraal staat.

 

De pilooteditie kreeg de naam ‘Goede Buren` en focust op de verschillen en overeenkomsten tussen Vlaanderen en Nederland. In deze eerste editie interviews met grote namen binnen de artistieke wereld zoals Paul Witteman, Katelijne Boon, Jan Raes, Isabelle van Keulen, Arthur en Lucas Jussen, Remy Van Kesteren, Chris Maene, Philippe Herreweghe en vele anderen.