Pf Fotografie Magazine viert stijging aantal abonnees met restyling

FacebookTwitterLinkedIn

Pf Fotografie Magazine staat bekend als het tijdschrift voor de professionele fotograaf en iedereen die in de wereld van de fotografie werkzaam is.

Sinds de overgang naar publieksbladenuitgeverij Virtùmedia richt het blad zich echter ook op een nieuwe doelgroep, die van de gepassioneerde fotografieliefhebber. Dat heeft geleid tot een toename van ruim 1.000 abonnees in het afgelopen jaar. Om de bestaande en nieuwe doelgroep nu en in de toekomst optimaal te kunnen blijven bedienen, wordt er een grondige restyling doorgevoerd.

Het eerste wat opvalt aan de restyling van Pf, is de cover. Die staat volledig in dienst van de coverplaat. Bovenaan is ruimte gemaakt voor de titel Fotografie Magazine en een korte aankondiging van de onderwerpen. Het logo Pf is geraffineerd verwerkt in de witte rand. Voor het binnenwerk zijn moderne lettertypen gekozen, een schreefletter voor de basisteksten en de koppen, en een schreefloze letter voor alle andere informatie. Bij de vormgeving van het binnenwerk staan leesbaarheid, ruimtelijkheid en aandacht voor het beeld voorop.

Hoofdredacteur Ton Hendriks: “Het Pf Fotografie Magazine gaat vooral over de inhoud van de fotografie en niet alleen over de technische kant ervan. Wij publiceren de beste fotografen, die als inspiratie kunnen dienen voor andere beeldmakers. Om de bijzondere foto’s beter te laten uitkomen hebben we gekozen voor een ruimtelijke opzet van de vormgeving. De artdirector Frank de Both van Twin Media heeft er ook een aantal speelse en creatieve elementen aan toegevoegd. Pf Fotografie Magazine laat hiermee zien dat er nog steeds een goede toekomst is voor gedrukte tijdschriften. Met onze restyling onderstrepen we dat Pf niet alleen in inhoud maar ook in de vorm het meest toonaangevende Fotografie Magazine is.”

Marketing Manager Rob van der Linden: “We zijn met Pf ook aanzienlijk gegroeid in België, waar we onze magazines onder de aandacht brengen via 4UCAMPUS, Viapress en Bladen.be. Daarnaast hebben we sinds januari onze eigen webshop Tijdvoortijdschriften.be. Hierop zijn uiteraard onze eigen titels aanwezig, maar ook andere uitgevers kunnen zich bij ons aansluiten.”

Meer informatie over de titels van Virtùmedia vindt u terug in onze database.