Nieuwe tarieven en nieuw aanbod bij IP Radio

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf 3 april gelden er nieuwe tarieven voor het radio-aanbod van IP Belgium.

TopRadio, dat alsnog een erkenning als netwerkradio kreeg van Sven Gatz, heeft voortaan een dekking die meer dan dubbel zo groot is dan in 2017. Het oude tarief blijft gelden, maar vanaf april is de zender dus op veel meer plaatsen in Vlaanderen op FM en op DAB+ te beluisteren.

IP verwelkomt ook VBRO, de netwerkradio met een volledig Nederlandstalig muziekaanbod die quasi overal in Vlaanderen uitzendt op FM. Dit nieuwe aanbod krijgt een tarief van gemiddeld 35 euro. VBRO is ook beschikbaar via DAB+.

De nationale zenders op DAB+ (Evergreen, Family Radio en Club FM) behouden hun tarieven. Club FM wijzigt binnenkort wel zijn naam en format. Meer info hierover volgt binnenkort.

Nostalgie Vlaanderen wijzigt niets aan haar tarief.

Het versterkte en uitgebreide aanbod van IP in Vlaanderen wordt samen aangeboden in de combinatie FMix Reach Vlaanderen. Naast het nationale aanbod van de bovenstaande zenders en DAB+ zenders, worden hier ook enkele succesvolle regionale zenders opgenomen.

Ook de High Frequency Vlaanderen is een combinatie waarbij IP uw campagnes op zo veel mogelijk zenders laat horen, inclusief pre-rolls op radiostreams.

In Franstalig Belgiƫ pakken Bel RTL en Radio Contact uit met een prijsverlaging. Bel RTL verlaagt haar tarieven met gemiddeld 7,4% en Radio Contact met 1,2%.

Na stijgende luistercijfers valt er wel een prijsverhoging (+12,8%) te noteren bij Nostalgie. De zenders Mint en Fun Radio wijzigen niets aan het tarief.

Door deze wijzigingen zijn er eveneens veranderingen in de tarieven van de FMix combinaties, de High Frequency titels en sponsoringpaketten.

Vorige week raakte al bekend dat IP Radio zijn regionaal aanbod in Henegouwen en Waals-Brabant versterkt met de toevoeging van respectievelijk Sud Radio en Antipode.