Nieuwe joint venture van Roularta Medica en UBM Medica: ActuaMedica

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta Media Group en UBM hebben een overeenkomst bereikt om hun activiteiten in de medische pers in België – Roularta Medica en UBM Medica – samen te brengen in een 50/50 joint venture, onder de naam ActuaMedica NV. De nieuwe joint venture gaat vandaag van start en wordt bestuurd als een onafhankelijke entiteit, die los staat van beide aandeelhoudersgroepen. Op die manier wordt ActuaMedica NV een sterke speler in de markt van de medische communicatie naar huisartsen, specialisten, apothekers, en tandartsen.

De farmaceutische advertentiemarkt staat al een aantal jaren sterk onder druk. Door het verenigen van beide uitgeverijen in een nieuwe entiteit is het mogelijk het bestaande aanbod verder te optimaliseren, het  informatieaanbod en de lezersservice  in stand te houden en de dienstverlening aan de adverteerders te versterken.

De nieuwe uitgeverij vindt zijn thuishaven in de kantoren van Roularta in Evere en staat onder leiding van Ben Houdmont, tot vandaag CEO van UBM Medica België.

Dit is het overzicht van alle media die de vroegere bedrijven beheren. Roularta Medica en UBM Medica, de nieuwe portfolio en de nieuwe tariefkaarten zullen binnenkort terug te vinden zijn onder ActuaMedica. Wij houden u op de hoogte.