Nieuwe film- en seriezender ZES schiet op 6 oktober uit de startblokken

FacebookTwitterLinkedIn

Liefhebbers van films en series kunnen vanaf 6 oktober terecht bij ZES, de derde tv-zender van SBS, de moederholding van de commerciële zenders VIER en VIJF. De mediagroep maakt zich sterk dat het oude én nieuwe films en series 24 op 24 voor het hele gezin op ZES zal programmeren.

SBS kondigde de lancering van de nieuwe zender midden juni aan (Hot News 14/6). Terwijl VIER en VIJF ook de komende tv-seizoenen steeds meer lokale producties programmeren, maakt ZES plaats voor films die iedereen graag wil terugzien, met de nadruk op de grootste Amerikaanse successen en klassiekers. Her en der klonk het dat de nieuwe zender er ook komt op vraag van de adverteerders. De reclameblokken raken stilaan vol en daardoor zouden de adverteerders het moeilijker hebben om het beoogde bereik te halen. Een extra zender zou dan soelaas kunnen brengen.

De doelgroep is de VVA’s 18-54 (Verantwoordelijken Voor Aankoop tussen 18 en 54 jaar oud). Peter Quaghebeur, CEO SBS Belgium: “We hebben de ambitie om tegen het einde van 2016 over de ganse dag een marktaandeel van 1 procent te halen op deze doelgroep. Het is ook onze hoop dat de mensen deze kleine zender toch snel zullen vinden op het televisietoestel”.

Adjunct-programmadirecteur Miguel Casier: “Het ordewoord van de nieuwe SBS-zender is ‘sit back and relax’. ZES brengt de klok rond de populairste Amerikaanse films en series, van de grootste classics, Hollywood blockbusters en nieuwe topseries tot de beste actie en grappigste familiefilms. Bij de opbouw van het zendschema wilden we vooral duidelijkheid voor de kijkers. ZES is er 24 uur op 24 voor het hele gezin en de kijkers moeten goed weten wanneer ze voor wat bij de nieuwe zender terecht kunnen. Elke weekdag krijgt dan ook een duidelijk thema in prime time”.

Maandag is blockbusterdag, op dinsdag passeren de classics de revue, woensdagavond is family night (met films als Puss in Boots of Harry Potter), op donderdag is er plaats voor “de meest explosieve actiefilms”, vrijdag zijn er marathonuitzendingen van series (waaronder Zoo), op zaterdag voorziet ZES bingewatchen met de beste crime series en op zondag programmeert de zender Supergirl, Arrow en “de sappigste sitcoms”.

ZES is vanaf donderdag 6 oktober om 18 uur terug te vinden op kanaal 14 van Telenet, kanaal 16 van Proximus en kanaal 9 van Orange en TV Vlaanderen.

Bron: Belga.

Meer info op sbsbelgium.be en zestv.be.