Najaarsprogrammatie één: vaste waarden, Adriaan Van den Hoof en Het Eiland

FacebookTwitterLinkedIn

Een nieuw programma met Adriaan Van den Hoof op zondag is een van de weinige vernieuwingen die één doorvoert voor zijn najaarsprogrammatie. Voor het overige rekent de zender van VRT op vaste waarden als Thuis en Dagelijkse Kost. Maar in een besparingscontext zijn heruitzendingen onvermijdelijk. Nieuwigheid daarin is dat één gaat voor Het Eiland, het Woestijnvis-programma uit 2004.

 

Netmanager Olivier Goris blikte ook terug op het voorbije voorjaar en zag dat het goed was: “We bereikten wekelijks 4,6 miljoen Vlamingen, oftewel 75 procent. Ons marktaandeel steeg van 30,4 naar 32,8 en in primetime van 33,1 naar 35 procent”. Om deze cijfers ook in het nieuwe televisieseizoen te bereiken, rekent één vooral op de traditionele sterkhouders Thuis, Dagelijkse Kost, Iedereen Beroemd, Van Gils & Gasten en Het Journaal.

 

Blikvanger dit najaar moet ‘Sorry voor alles’ worden, een nieuw programma met Adriaan Van den Hoof op zondagavond waarin onbekende Vlamingen een maand lang zonder hun medeweten werden gevolgd. Ook Freek Braeckman zal opnieuw zijn opwachting maken. Samen met MNM-stem Julie Van den Steen zal hij te zien zijn in ‘Truken van de foor’.

 

Met Spoed 24/7 en De Fiscus pakt één verder weer uit met enkele nieuwe realityprogramma’s. Ook Ten Oorlog komt terug met een special van drie afleveringen. Daarnaast krijgt Cath Luyten een nieuw programma met ‘Buurman wat doet u nu?’, zal televisietuinier Wim Lybaert op het scherm te zien zijn met ‘Het goeie leven’ en komt er met ‘Weg zijn wij’ een vervolg voor Vlaanderen Vakantieland. Voor fictie van eigen bodem breit één een vervolg aan Professor T., De Ridder en is er de nieuwe Vlaams-Nederlandse coproductie ‘Als de dijken breken’.

 

Meer info over alle programma’s vindt u hier.

 

Bron: Belga.