Najaar 2020: SBS kiest voor mix van nieuwe programma’s en zekerheden op VIER en VIJF

FacebookTwitterLinkedIn

SBS zette de afgelopen maanden alles op alles om adverteerders te steunen in deze uitzonderlijke tijden. Zo ontstond het Belgische reclameblok, een reclameblok waarin kijkers alleen lokale merken te zien kregen. Iets wat zowel bij de adverteerder als de kijker in de smaak viel. De helft van de kijkers gaf aan dat het hen effectief aanzet tot meer lokale aankopen en bovendien keken ze ook langer naar het reclameblok. Een geslaagd initiatief dat dit najaar zal terugkeren op onze zenders.

Voor de najaarsprogrammatie wordt ingezet op een mix van nieuwe programma’s en zekerheden op hun zenders VIER, VIJF en ZES. Op VIER zullen er zes nieuwe programma’s op de buis verschijnen samen met gekende sterkhouders.

Programmadirecteur Annick Bongers: “Hoewel Covid-19 de afgelopen maanden iedereen in de ban hield, verraste VIER met het nieuwe programma De Container Cup met Pedro Elias en het opvallende frisse nieuwe leven van Het Rad met Peter Van de Veire. Dit najaar zet VIER nog meer in op vernieuwing met maar liefst zes volledig nieuwe programma-formules waaronder De Anderhalve Meter Show, Opvoeden Doe Je Zo en Over de Oceaan. Samen met kaskrakers De Rechtbank, De Slimste Mens ter Wereld en Gert Late Night zijn we klaar voor een sterk najaar.”

Geen nieuwe programma’s op VIJF, maar wel nieuwe afleveringen van onder meer Chateau Meiland en Grey’s Anatomy.  Ook de dagelijkse reality en liefdesperikelen van Love Island zijn vanaf maandag 31 augustus terug op VIJF met nog meer brand opportunities voor de adverteerder. Wie houdt van series kan terecht op ZES, waar enkele topseries terugkeren met nieuwe afleveringen zoals Blindspot en Blue Bloods.

Bart Demeulenaere, CCO SBS Belgium: “Voortaan is het mogelijk om ook onze social media layer aan campagnes toe te voegen. Naast de klassieke advertentiemogelijkheden biedt SBS een geïntegreerde digitale aanpak aan, zodat de adverteerder zowel op antenne als online en via social media een uniforme boodschap kan brengen. Het inzetten van social media is niet nieuw, maar de crossmediale integratie van merk, content en gezichten biedt de unieke kans om op een natuurlijke wijze met consumenten in dialoog te treden. Kortom een meer holistische aanpak die in de toekomst ook mogelijk zal zijn voor andere formats en social media naadloos integreert in de campagne.”

Dit zijn de zes nieuwe programma’s op VIER:

  • De Anderhalve Meter Show: een sketch-programma van Woestijnvis voor VIER waarbij de social distancing – zoals het nieuwe normaal ons zonneklaar voorschrijft- ten allen tijde moet gerespecteerd worden. De acteurs zijn een mix van gevestigde waarden en talentvolle nieuwkomers zoals Charlotte Vandermeersch, Isabel Van Hecke, Silke Thorrez, Rik Verheye, Koen De Poorter en Jelle De Beule.
  • Opvoeden Doe Je Zo: Na het succes van De Container Cup maakt Pedro Elias dit najaar een tweede familieprogramma voor VIER: Opvoeden Doe Je Zo. Een unieke en vooral humoristische show vol entertainment waarin hij de Vlaming gidst doorheen de jungle die opvoeding heet.
  • Over De Oceaan: Jani Kazaltzis, Imke Courtois, Dominique Persoone, Otto-Jan Ham, Charlotte Vandermeersch en Evi Hanssen stappen samen aan boord van een zeiljacht om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te zeilen, onder het toeziend oog van de ervaren kapitein Piet Smet.
  • Ja, Chef!: een nieuwe docureeks over de weg naar de culinaire top van vijf jonge getalenteerde Vlaamse topchefs.
  • Justice For All: Programmamaker Peter Boeckx zoomt in op zeven strafpleiters aan de Vlaamse balie. Zeven karakters die stuk voor stuk op hun manier een gevecht met het gerecht leveren, maar telkens wel met één doel voor ogen: gerechtigheid.
  • Junior Bake Off Vlaanderen: In de tuin van de Koninklijke Villa in Oostende strijden gedurende zes weken acht gepassioneerde jonge amateurbakkers om de titel van ‘Beste Junior Bakker’! Jeroom Snelders is hun steun en toeverlaat in deze spannende tocht.

Meer informatie over de najaarsprogrammatie van VIER, VIJF en ZES vindt u hier.