Muziekzender voor jongeren XITE vanaf december in regie bij Transfer

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf 1 december maakt XITE, de muziekzender voor jongeren, deel uit van de regieportfolio van Transfer.

 

De van oorsprong Nederlandse televisiezender is sinds 2011 ook te zien in België via Telenet op kanaal 44, maar verwacht binnenkort ook aan te sluiten bij de andere Belgische operators om meer lokaal aanwezig te zijn.

 

Yolan Post (Marketing & Sales Director bij XITE): “De Belgische markt is enorm belangrijk voor ons en we zullen in 2016 de lokale aanwezigheid nog vergroten. Het afgelopen jaar is de programmatie en de marketing al afgestemd op de Vlaamse markt. Ook reiken we deze week voor het eerst de XITE Awards uit in België. We kijken uit naar de samenwerking met Transfer en de Belgische adverteerders. Ook hopen we succesvolle branded content concepten als #XITEZOEKTVJ, Festival Reports, XITE Music Week en de XITE Awards in België voort te zetten”.

 

Birgitta De Smet (CEO van Transfer): “XITE heeft muziektelevisie opnieuw uitgevonden met het product ‘Personalised Music Television` waarmee het voor de kijker mogelijk wordt om de muziektelevisiezender te personaliseren. We zijn dan ook zeer blij om mee te kunnen werken aan dit innovatieve project. De zender komt uitermate gelegen naar Vlaanderen net nu de traditionele muziekzenders op hun retour zijn en een nieuwe generatie jongeren aantreedt als commerciële doelgroep”.

 

De zender wordt ondersteund door PlugPlay Content, het bedrijf dat mee werd opgericht door Michel Dupont.