Mediahuis investeert in Finse start-up

FacebookTwitterLinkedIn

Mediahuis investeert in de Finse start-up Skenariolabs, die de toekomstige waarde en duurzaamheid van vastgoed voorspelt op basis van data-analyse en artificiële intelligentie. Dat maakte de Belgische mediagroep donderdag bekend.

Mediahuis zal de belangrijkste bijdrage leveren aan de kapitalisatie van de start-up voor een bedrag van 3 miljoen euro.

Dit is de eerste investering van Mediahuis in de proptech-markt (‘property technology’ of vastgoedtechnologie). Volgens de Belgische groep toont Skenariolabs een sterke groei in deze sector. Het bedrijf ondersteunt eigenaars van onroerend goed, vermogensbeheerders, banken en verzekeringsmaatschappijen met zijn softwareplatform voor risico- en waardebeoordeling.

Skenariolabs heeft 20 mensen in dienst en is vooral actief in Europa en Noord-Amerika. De bijkomende financiering zal de onderneming in staat stellen haar groei in Europa te versnellen en haar productengamma uit te breiden. Voor Mediahuis betekent deze financiering een versterking van zijn ontwikkelingspotentieel.

Bron: Belga.