Mededingingsautoriteit keurt overnames door Mediahuis goed

FacebookTwitterLinkedIn

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft woensdag alle overnames door Mediahuis goedgekeurd. De autoriteit zet daarmee het licht op groen voor de uitbreiding van het mediabedrijf met enkele activiteiten die tot nu toe bij de aandeelhouders Corelio en Concentra zaten.

De mededingingsautoriteit onderzocht de verwerving door Mediahuis van Corelio Connect Noord, Vlaams-Brabantse Mediamaatschappij, Concentra Media Nederland, Digital Media Facilities, De Buren, Coldset Printing Partners en de drukportefeuilles van Corelio en Concentra.

Ook het verwerven van de gezamenlijke zeggenschap door Mediahuis over De Vijver Media, De Vijver, Radio Nostalgie, Vlaanderen Eén, Mass Transit Media, Regionale TV Media en Exuvis werd onderzocht en goedgekeurd.

In de nieuwe structuur wordt Mediahuis naar eigen zeggen een groep met ongeveer 2.000 medewerkers en een omzet van meer van 530 miljoen euro, waarvan een derde wordt gerealiseerd in Nederland.

De groep wil zijn positie straks nog verder versterken met de overname van Telegraaf Media Groep, maar die deal is nog niet helemaal rond.

Bron: Belga.