JCDecaux stelt 100% elektrische deelfietsen ter beschikking in de stad Luxemburg

FacebookTwitterLinkedIn

JCDecaux Luxemburg heeft 600 nieuwe elektrische vel’oH deelfietsen geïnstalleerd in de stad Luxemburg, verdeeld over 60 stations die tevens gemoderniseerd werden. In de volgende fasen zal de uitrol van de laatste 300 fietsen plaatsvinden, evenals de modernisering en de installatie van de overige stations.

In februari 2018 sloot de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg een nieuwe overeenkomst af met JCDecaux voor de ingebruikname van een vernieuwde vel’oH dienst die bovendien werd uitgebreid tot nieuwe buurten, met de progressieve uitrol van 900 elektrische fietsen en 97 stations.

De belangrijkste innovatie is het aan boord nemen van een batterij, synoniem voor ‘vrijheid voor elke gebruiker’. De batterij wordt in het station heropgeladen en JCDecaux heeft de nieuwe app ‘vel’oH officiel’ ontwikkeld waarmee gebruikers allerlei info kunnen raadplegen. De elektrische fietsen kunnen tot 25km/u rijden en zijn bijgevolg bijzonder geschikt voor de heuvelachtige topografie van Luxemburg. De gebruikers zullen er langere afstanden kunnen mee afleggen en vlot de hogerop liggende stations bereiken. De prijs voor een abonnement bedraagt 18€.

In lijn met zijn duurzame ontwikkelingsstrategie zal JCDecaux de 700 vel’Ohs van de eerste generatie een tweede leven geven. De gerecupereerde fietsen zullen 100% worden hergebruikt: op andere markten met deelfietsen, in de vorm van onderdelen of gevaloriseerd worden via gespecialiseerde bedrijven.