IPM gaat in beroep tegen overname RTL Belgium door DPG Media en Rossel

FacebookTwitterLinkedIn

Mediagroep IPM heeft beroep aangetekend bij het Nederlandstalige Hof van Beroep van Brussel naar aanleiding van het groene licht dat de Belgische Mededingingsautoriteit gaf aan de overname van RTL Belgium door DPG Media en Rossel. Dat werd donderdag bevestigd door Francois le Hodey, CEO van IPM.

“Voor zover ik weet heeft ook Ads & Data (reclameregie van onder andere Telenet en Mediahuis) beroep aangetekend”, voegde hij eraan toe.

Francois le Hodey had vorige week, voor het Parlement van de Franse Gemeenschap, reeds het idee uitgesproken over het indienen van beroep. Hij hekelde een mededingingsraad die “erg lui was” en opperde dat “belangrijke punten absoluut niet zijn geanalyseerd zoals ze zouden moeten zijn”.

De Belgische Mededingingsautoriteit keurde eind maart de overname van RTL Belgium door DPG Media en Rossel goed. Het oordeelde dat “deze concentratie geen aanzienlijke belemmering voor concurrentie op de markt zou inhouden”.

Rossel en DPG Media besteedden vorig jaar 250 miljoen euro aan de aankoop van RTL Belgium, verkocht door moederbedrijf RTL Group.

Bron: Belga.