IP Belgium lanceert “Weather scheduling”-module

FacebookTwitterLinkedIn

IP Belgium vult zijn reeks adserving-tools verder aan met een “Weather scheduling”-module om de uitzending van Addressable TV- en OLV-campagnes te beheren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dankzij deze technologie kan IP Belgium een Addressable TV-campagne op Proximus TV automatisch activeren of deactiveren op basis van de temperatuur, een UV-index, een al dan niet heldere hemel of het niveau van luchtverontreiniging. Al deze “triggers” worden samen met de adverteerder vooraf gedefinieerd, op het moment dat de campagne wordt gecreëerd.

Deze technologie beïnvloedt rechtstreeks de uitzending van de reclameboodschappen en bepaalt welke spots worden geactiveerd of gedeactiveerd. Adverteerders krijgen op die manier echte creatieve flexibiliteit.

Edouard De Witte, Head of Digital Development: “Om sneller te kunnen reageren bij het uitzenden van digitale campagnes, onze adverteerders de kans te bieden hun doelgroepen op het beste moment te bereiken en het werk van onze planningsteams te optimaliseren, kwamen we al snel tot de conclusie dat deze module perfect past in ons ecosysteem. Door het aanbieden van deze nieuwe oplossing die rechtstreeks verbonden is met onze uitzendtools, stellen we onze klanten in staat om heel gemakkelijk te bepalen hoe hun campagne wordt uitgezonden. Ze kunnen ook de rotatie van hun boodschap veranderen tussen de verschillende weersomstandigheden, terwijl de dynamiek van targeting via Addressable TV of Arrow behouden blijft.”

De door IP Belgium ontwikkelde “Weather scheduling”-module is nu verbonden met de Freewheel Adserver voor de uitzending van Addressable TV- en Pulse Invidi-campagnes voor alle digitale videocampagnes. Aan deze oplossing zijn geen extra kosten verbonden.