Cinema ontketent meer emotie voor je merk

FacebookTwitterLinkedIn

Wie een reclamespot in de bioscoop ziet, voelt zich gemiddeld 42% meer emotioneel betrokken dan wie diezelfde commercial thuis ziet. Dat blijkt uit een studie van het Nederlandse onderzoeksbureau Validators in samenwerking met Brightfish, de Belgische regie voor bioscoopreclame.

 

Neuromarketing

 

Met facial coding kunnen we elke gezichtsbeweging via gespecialiseerde software nauwkeurig interpreteren. Met deze techniek brachten de onderzoekers in kaart welke emoties het publiek voelde bij het bekijken van de trailer van ‘50 Shades of Grey` en 20 reclamespots.

 

Voor het onderzoek werd het testpubliek in twee groepen verdeeld. De ene groep kreeg 20 reclamespots voorgeschoteld op het grote scherm in de bioscoop. De andere groep kreeg dezelfde spots te zien, maar dan thuis in de eigen woonkamer.

 

42% hogere emotionele betrokkenheid in de bioscoop

 

Wat bleek? De testgroep in de bioscoopomgeving scoorde gemiddeld 42% hoger op de factor ‘happiness`. Deze positieve emotionele betrokkenheid in bioscoop zorgt er bovendien voor dat een reclamespot zich dubbel zo snel in het geheugen nestelt.