Media & Communities 2023 – Program – Ronde Tafel 2

Ronde Tafel 2 (18u20 – 18u50)

Na keynote Bart Pattyn (KU Leuven):
Waarheidsgetrouw nieuws in de media is belangrijk. Waarom?

met Niels Famaey (Roularta)
en Pieter Knapen (Raad voor de Journalistiek)

Twee tenoren met veel inzicht in media en journalistiek, en evenveel input tot debat. Moderator: Eveline De Ridder (Whyte Corporate Affairs).

ROULARTA – Niels Famaey

Als Publisher News & Business staat Niels Famaey bij Roularta onder andere in voor de nationale titels Knack / Le Vif , Trends / Trends-Tendances,en Sport Voetbal Magazine / Sport Foot Magazine. Geen sinecure gezien de omvang van het mediabedrijf Roularta. Voor hij bij Roularta terechtkwam, was Niels Famaey aan de slag bij onder meer WAVE Agency als Managing Director, werkte hij acht jaar bij Uitgeverij Lannoo als Publisher Art & Style en bekleedde hij verscheidene functies bij Belgacom, BIVV, Microsoft en Vacature.

 

RAAD VOOR DE JOURNALISTIEK – Pieter Knapen

Al bijna 10 jaar is Pieter Knapen secretaris-generaal en ombudsman bij de Raad voor de Journalistiek, en dat na een rijke carrière van meer dan 21 jaar bij de VRT als radiojournalist, hoofdredacteur online en nieuwe media, algemeen hoofdredacteur en uiteindelijk ook directeur kwaliteitszorg en beroepsethiek. Deze cumulatieve ervaringen maken van Pieter Knapen de uitgelezen persoon om zijn perspectief te delen over de verantwoordelijkheden van de media. (foto © BelgaImage)

< Terug

MODERATOR Ronde Tafel

Eveline De Ridder is Partner en Oprichter van Whyte Corporate Affairs. Dit agentschap bestaat binnenkort 15 jaar. Eveline schreef recent het boek “Communiceren als het (nog niet) brandt” over crisiscommunicatie.

 

 

Partners