Express.be en 6minutes starten met een verregaande samenwerking

FacebookTwitterLinkedIn

De Belgische zakenportalen Express.be en 6minutes slaan de handen in elkaar en kondigen een verregaande samenwerking aan. Beide portalen zijn pioniers van het native advertisingmodel in het Belgische internetlandschap. De nieuwe combinatie creëert de grootste onafhankelijke speler in de Belgische mediawereld met een database van meer dan 250.000 opt-in emailadressen.

 

De nieuwe combinatie zal verder gaan onder de naam Express.be, met Dominique Dewitte als algemeen directeur. Leo Van Dorsselaer blijft verbonden aan het project als ‘senior writer`. Het samenwerkingsverband is een strategische zet om reikwijdte en schaalgrootte te bouwen in een consoliderende markt.

 

Express.be is een zuiver internet-initiatief met een internationale redactie, die dagelijks een andere kijk biedt op de actualiteit en dit zowel in het Nederlands als het Frans. Het tracht daarbij vooral onderwerpen met een zakelijke insteek te brengen en nieuws te verrijken dat moeilijker de mainstreammedia haalt. Express.be brengt al jarenlang journalistiek geschoeid op de leest van populaire Amerikaanse websites als Business Insider, Newser en de Huffington Post.

 

Bij de nieuwsselectie gaat de voorkeur uit naar de onderwerpen die moeilijker de mainstream media halen. Dat levert een onderscheidende positie op in het Belgisch medialandschap, met nieuws dat er toe doet.