Eleven Sports Network is klaar voor de aftrap

FacebookTwitterLinkedIn

Eleven Sports Network heeft op hun persconferentie meer informatie gegeven over de twee nieuwe sportzenders Eleven en Eleven Sports.

 

Eleven gaat op 2 augustus van start met de Community Shield tussen Chelsea en Arsenal. Verder zal op de zender voetbal uit Frankrijk (Ligue 1), Italië (Serie A), Brazilië, Schotland (Premier League) en Engeland (FA Cup) te zien zijn.

 

Eleven Sports zendt vanaf 22 augustus andere internationale sporten uit zoals wielrennen, tennis, basketbal en motorsport. Een definitieve programmatie is er niet aangezien nog over rechten wordt onderhandeld.
Het is de bedoeling dat jaarlijks meer dan 2.000 uur aan live sportuitzendingen en meer dan 500 uur inhoud in uitgesteld relais wordt aangeboden. 

 

Gelijktijdig maakte Eleven Sports Network gebruik om hun redactieteam wereldkundig te maken. 

 

Peter Thiessen voegde zich recent bij het Eleven Sports Network team. Als Head of Content neemt hij de programmering voor zijn rekening en het departement R&D, waar hij op zoek gaat naar nationale en internationale opportuniteiten in de sportwereld. Peter kan terugkijken op een carrière van meer dan 25 jaar in de audiovisuele media. Hij werkte samen met alle grote Belgische zenders en belangrijkste productiehuizen als Kanakna, Sultan Sushi, Endemol en Fremantlemedia.

 

Jan Mosselmans trad recent toe tot het team van IMAGINA EU, de producent van Eleven en Eleven Sports in België. Als Chief Editor Sports is hij verantwoordelijk voor het content management van de twee kanalen en het management van de redactionele ploeg. Jan is al meer dan 25 jaar actief in de Belgische en internationale sportjournalistiek. Hij is senior voetbaljournalist bij Het Laatste Nieuws en is auteur van verscheidene sportboeken over voetbal en wielrennen.

 

“We geloven dat Eleven de drive heeft om samen met de goede spirit een team uit te bouwen”, legt Danny Menken, de Group Managing Director van Eleven Sports Network, uit. “Dat zit ingebakken in onze interne cultuur, maar het vertaalt zich ook in de manier waarop we onze lokale fans kunnen bedienen, hoe we kiezen om samen te werken met onze distributiepartners en hoe we de basis van onze fans voor diverse sporten kunnen verbreden.” 

 

Voorlopig is Eleven Sports Network alleen te bekijken via het betalend sportaanbod van Proximus TV. Met Telenet lopen de gesprekken nog.