Duitse uitgever Axel Springer neemt nieuwsmedium Politico over

FacebookTwitterLinkedIn

De Duitse mediagroep Axel Springer, uitgever van onder andere Die Welt en Bild, neemt het Amerikaanse Politico over. Het wordt de grootste overname in de geschiedenis van het bedrijf.

Er is een akkoord over de volledige overname ondertekend met Politico-oprichter Robert Allbritton. De deal is een mooie trofee voor Mathias Döpfner, de CEO van Axel Springer. Hij leidt een van de grootste uitgevers ter wereld, actief in meer dan 40 landen met ruim 16.000 werknemers.

Politico bestaat sinds 2007 en werd opgericht onder impuls van twee ex-journalisten van The Washington Post. Momenteel zijn er een vijfhonderdtal journalisten tewerkgesteld. Voor Politico is de overname opmerkelijk. Het werd een onafhankelijke uitdager van de gevestigde nieuwsmedia, maar zal nu zelf deel uitmaken van een media-instituut. De Europese tak van Politico was al voor de helft in handen van de Duitsers.

Axel Springer wil geen overnameprijs bekendmaken. De deal moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten, maar Springer verwacht de transactie nog dit jaar af te ronden. Springer investeerde de voorbije jaren ook massaal in digitale media, onder meer met de jobsite StepStone en Aviv Group, de digitale mediaholding die onder meer de Belgische vastgoedsite Immoweb omvat. Politico heeft printedities, maar focust vooral op zijn websites.

Bron: Belga.