European Voice wordt Politico, start op 21 april

FacebookTwitterLinkedIn

European Voice is opgekocht door de politieke nieuwsorganisatie Politico en Axel Springer. De krant en website met het Europese politieke nieuws zal een rebranding krijgen en als Politico verder gaan.

 

In Europa zullen tussen 30 en 40 journalisten, verspreid in verschillende Europese hoofdsteden, dagelijks updates verzorgen op de website. Het hoofdkwartier wordt Brussel met Matthew Kaminski als Executive Editor. Hij is voormalig reporter van Europese zaken bij The Wall Street Journal en heeft 15 jaar in Europa heeft gewoond. 

 

De website Politico.eu wordt op dinsdag 21 april gelanceerd. Op donderdag 23 april volgt de eerste editie van de wekelijkse krant met een verspreiding in Brussel en in Europa`s voornaamste hoofdsteden (Berlijn, Parijs,…). Verder zullen er geregeld conferenties en events georganiseerd worden. Bovendien komt er ook een Europese editie van Politico Pro, een op abonnement gebaseerde real time nieuwsservice over Europese beleidsdomeinen zoals financiën, technologie, gezondheidszorg en energie.

 

Tariefgegevens voor Politico blijven voorlopig hetzelfde als die van European Voice.