De Persgroep breidt Nederlandse activiteiten Tweakers uit naar België

FacebookTwitterLinkedIn

De Persgroep rolt het concept van Tweakers uit naar België. In Nederland is Tweakers al de grootste technologie- en elektronicasite met een eigen onafhankelijke product- en prijsvergelijker. Die ambitie is er nu ook voor België.

 

De afgelopen weken werd er achter de schermen hard gewerkt aan de Belgische introductie. Niet alleen werd de site aangepast om onderscheid te kunnen maken tussen de twee landen, ook is er een Belgische medewerker aangetrokken die vanuit België contact zal houden met de plaatselijke webshops.

 

Wilbert de Vries, hoofdredacteur van Tweakers: “Tweakers wil de Belgische consumenten bijstaan in hun keuze- en aankoopproces. Wij willen ook de Belgische markt transparant maken en consumenten eerlijke en correcte informatie geven zodat ze niet alleen de juiste keuze kunnen maken, maar dat product ook tegen de laagste prijs kunnen aanschaffen.

 

Na de overname door De Persgroep in 2012 hebben we onderzocht op welke manier Tweakers een rol in de Belgische markt kon spelen. Uit onderzoek blijkt dat er in België veel behoefte is aan een onafhankelijke vergelijkingssite voor consumentenelektronica. Zo’n 10 procent van alle bezoekers van Tweakers komt momenteel al uit België, dus uitbreiding van onze activiteiten naar België lag voor de hand.”

 

De afgelopen weken sloten grote retailers die actief zijn in België (onder andere Mediamarkt, Krëfel, Bol.com en CoolBlue) zich al aan bij de prijsvergelijker van Tweakers. Afhankelijk van de landinstelling (op basis van IP-adres) worden door de hele site heen de laagste prijzen getoond.