Concentra en De Persgroep herschikken hun belangen: ATV wordt 100% Concentra en Vacature wordt 100% De Persgroep

FacebookTwitterLinkedIn

De mediagroepen Concentra en De Persgroep hebben een akkoord bereikt over een herschikking van hun wederzijdse belangen in de Antwerpse regionale tv-zender ATV en het jobplatform Vacature.

Tot nu toe waren de twee mediabedrijven elk voor 50 procent aandeelhouder in ATV. Concentra was voor 33 procent aandeelhouder in Vacature; de rest van dit bedrijf was in handen van De Persgroep en Mediafin, een joint venture van De Persgroep en Rossel. Door de herschikking komt de tv-zender volledig in handen van Concentra en krijgt De Persgroep de controle over Vacature.

 

ATV ging van start in 1993 en kwam in de loop van de jaren in een 50/50 verhouding in het portfolio van Concentra en De Persgroep terecht. Vacature werd opgericht in 1996 als een samenwerking tussen De Persgroep, De Vlijt (later Concentra), Uitgeefbedrijf Tijd (later Mediafin) en Roularta. Na de uitstap van deze laatste in 2003, verwierven de resterende partners elk een derde van de aandelen.

 

Concentra ziet het verwerven van ATV als een wezenlijke versterking van zijn positie op de Antwerpse markt. Mieke Berendsen, directeur van het Mediahuis Antwerpen van Concentra: “Twee jaar geleden hebben we binnen Concentra het regionale Mediahuis Antwerpen opgericht. Binnen deze entiteit groeperen we alle media-activiteiten die we in onze kernregio Antwerpen ontwikkelen. Tot nu toe waren dat Gazet van Antwerpen, het huis-aan-huismagazine Jet en een aantal digitale platformen. Dat we ook ATV aan dit portfolio kunnen toevoegen, is een logische en strategisch belangrijke stap

 

De Persgroep heeft begin dit jaar VNU Media overgenomen, waardoor De Persgroep de belangrijkste speler is geworden op de Nederlandse markt voor rekruteringscommunicatie, zowel op het vlak van print, online als mobile media. Dirk Velghe, CEO VNU Vacature Media B.V.: “Voor De Persgroep is de verwerving van de volledige controle over Vacature dan ook een logische stap om de synergievoordelen tussen beide landen te optimaliseren. Vooral het delen van technologie voor de groeiende digitale en mobiele activiteiten is daarbij van strategisch belang.”