Brussel Deze Week, tvbrussel en FM Brussel naar één organisatie

FacebookTwitterLinkedIn

De vzw`s Brussel Deze Week, tvbrussel en FM Brussel maken plaats voor één nieuwe organisatie. De Vlaamse regering keurde een conceptnota van Pascal Smet (sp.a) over een Vlaams-Brussels mediaplatform goed.

 

Achter de verschillende Vlaams-Brusselse media staan vandaag drie vzw’s: tvbrussel, FM Brussel en Brussel Deze Week (stadskrant BDW, uitmagazine Agenda en brusselnieuws.be). De Vlaamse regering keurde net voor de kerstvakantie een conceptnota goed over de overgang naar één organisatie. Aan de goedkeuring ging overleg met de betrokken organisaties en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) vooraf.

 

Het Vlaams-Brusselse Mediaplatform integreert de bestaande media, “met de onlinemedia als centrale motor, met behoud van de afzonderlijke merken en mediumspecifieke werking.”

 

De verschillende media – nieuwssite, krant, radio en televisie – behouden dus een eigen redactie en krijgen elk een eigen hoofdredacteur. De vier hoofdredacteurs overleggen samen in een college van hoofdredacteurs.

 

De nota legt ook een termijn vast voor de integratie van de drie vzw`s. Die moet uiterlijk afgerond zijn 15 maanden na de goedkeuring van de nota (op 21 december 2012).

 

Minister Smet hoopt dat de fusie van de drie organisaties zal leiden tot meer efficiëntie en een groter bereik. De Brusselse media kunnen voor Smet zelfs een voorbeeldfunctie naar Vlaanderen vervullen.