APOY 2015: de drie genomineerden

FacebookTwitterLinkedIn

De Advertiser Personality of the Year (APOY) wordt sinds 2002 georganiseerd door PUB en UBA. Hiermee willen ze adverteerders bekronen die als rolmodel kunnen dienen door hun professionaliteit, durf en bijdrage tot het reclamevak.

 

Het publiek werd uitgenodigd om personen die in aanmerking komen voor deze onderscheiding te nomineren op www.apoy.be. De laureaat wordt gekozen door de lezers van PUB, de leden van UBA en een professionele jury.

 

Deze dertiende editie heeft uit 27 kandidaten een shortlist samengesteld. Die bestaat uit Tamara De Bruecker (directeur marketing en verkoop van De Lijn), Wim De Schutter (directeur marketing van Nespresso) en Yves De Voeght (media manager van Coca-Cola).

 

En de jury? Die staat onder leiding van Chris Van Roey (zonder stemrecht) en bestaat uit Benoît Crochelet van Electrabel, Saskia Schatteman van Microsoft (APOY 2014), Harry Demey van LDV United, Nancy Delhalle van Serviceplan, Yves Gérard van RMB, Ben Jansen van Medialaan en Philippe Warzée van PUB.

 

Deze jury maakt de finale keuze voor de APOY. En de criteria voor die keuze bouwt voort op vier pijlers: de concrete resultaten gebaseerd op de communicatiestrategie en -activiteiten, een actief engagement op diverse niveaus, de strategische visie op lange termijn en de zin tot innoveren en het enthousiasme dat daarmee gepaard gaat.

 

De naam van de Advertiser Personality of the Year 2015 wordt bekendgemaakt op 10 december, net voor de UBA Xmas Lunch in Tour & Taxis.