Alain Devos volgt Tony Verhelle op als hoofdredacteur bij AutoGids

FacebookTwitterLinkedIn

Alain Devos wordt vanaf 1 mei hoofdredacteur van AutoGids. Hij zal die nieuwe functie combineren met deze van het hoofdredacteurschap van AutoWereld. Alain Devos startte zijn journalistieke carrière in 1987 met freelancewerk voor onder meer de krant De Morgen en was in 1999 een van de eerste redacteurs van het toen nieuwe magazine Auto (later AutoWereld), waarvan hij hetzelfde jaar al hoofdredacteur werd.

Vincent Joye, Editorial Director bij ProduPress: “We hebben een man met ervaring nodig aan het hoofd van AutoGids, Alain Devos is er de ideale kandidaat voor. Hij zal de redactionele synergie tussen de titels AutoWereld en AutoGids nog versterken, de complementariteit van de twee grootste automagazines van Vlaanderen verder vergroten en de samenwerking met – de door Xavier Daffe geleide – Le Moniteur Automobile nog optimaliseren. Hij krijgt ook de taak onze titels te vertegenwoordigen in de Vlaamse media.”

Tony Verhelle neemt na een journalistieke carrière van 40 jaar afscheid en gaat genieten van een welverdiend pensioen. Hij zal wel nog een tijdje actief blijven bij ProduPress en zal zijn ruime kennis en ervaring dan ook nog regelmatig delen met de lezers van AutoGids en Le Moniteur Automobile.

Vincent Joye: “Ik wil Tony bedanken voor zijn jarenlange inzet voor ProduPress en voor AutoGids in het bijzonder. Hij heeft er mee voor gezorgd dat AutoGids uitgegroeid is tot het belangrijkste automagazine in België.”