Al het nieuws van De Standaard in één app

FacebookTwitterLinkedIn

De Standaard heeft een volledig vernieuwde nieuwsapp gelanceerd. Vanuit die app kan de gebruiker alles lezen wat De Standaard digitaal publiceert. De app dS Nieuws bevat drie kanalen, die nauw aansluiten met de informatiebehoeften op verschillende momenten van de dag:

– ‘Het nieuwskanaal` bevat alle recente nieuwsberichten. Al bladerend (swipend) navigeert men doorheen de hele site snel tussen de verschillende berichten.

– Het nieuwe kanaal ‘Niet te missen` biedt dagelijks twee bundels aan: dS Ochtend en dS Avond. dS Ochtend biedt een selectie van de beste krantenartikels van de dag. Het digitale magazine dS Avond biedt elke werkdag om 17 uur een terugblik op de voorbije nieuwsdag en blikt vooruit naar de avond. In het weekend bevat ‘Niet te missen` ook nog een selectie uit dS Weekblad.

– Het kanaal ‘Uw selectie` brengt een nieuwsoverzicht met alle artikels over de thema`s die u zelf selecteert. U kan hiervoor de thema`s aanvinken onderaan een nieuwsartikel of via de overzichtspagina van ‘Uw selectie’.

 

“We geloven sterk in de kracht van een smartphone, omdat dit een zeer persoonlijk toestel is dat we altijd bij ons hebben en dat we voortdurend vastgrijpen om ons te informeren of om te communiceren. We willen dan ook dat onze lezers op hun app snel de info vinden die ze zoeken”, zegt digitaal manager Johan Mortelmans. 

 

De app is gratis en een groot deel van de nieuwsartikels kan men vrij lezen. Abonnees krijgen wel toegang tot de betalende artikels van De Standaard, dS Avond en de stukken uit dS Weekblad. Iedereen die de app updatet of installeert kan tijdens een proefperiode van zeven dagen de hele app gratis gebruiken.