Laden Evenementen

WE MEDIA Academy: Transmedia storytelling en storytooling

09:00 - 17:00
FacebookTwitterLinkedIn

Beschrijving opleiding

Verhalen vinden is werken. Wat zijn de basisbouwstenen van een goed (digitaal) verhaal: karakters, spanningsboog en obstakels? Wat is mijn invalshoek, wie is mijn doelgroep? Op welk platform plaats ik mijn verhaal?

Mediamakers moeten hun verhalen op verschillende manieren (transmedia storytelling) en via verschillende dragers (multiplatform) vertellen en verspreiden. Maar wat zijn de mogelijkheden? Welke vertelvorm is het meest geschikt? Deze sessie introduceert nieuwe mediaformats en alternatieve vertelvormen.

Je krijgt ook een overzicht van de belangrijkste storytools voor interactieve foto’s, timelines, maps, gifs en infografieken.

Nadien ga je zelf op zoek naar een straf verhaal om dit transmediaal te vertalen en om het effectief te realiseren. Oefening: praktisch aan de slag met een aantal tools: Knight Lab story tools, Moovly of Thinglink, Voorstelling van goede (en foute!) praktijkvoorbeelden.

Lesgever: Tom Rumes

Tom Rumes is coördinator van de opleiding toegepaste audiovisuele communicatie aan de Thomas More hogeschool. Vanuit zijn ruime ervaring als mediaprofessional en consultant voor mediabedrijven geeft hij gastcolleges over storytelling, nieuwe mediatrends en (smartphone) videoproductie in binnen- en buitenland. Auteur van ‘How to story’ (storytelling) en ‘Be the story’ (transmedia storytelling). Stond mee aan de wieg van innoverende projecten zoals Jail TV en de interactieve documentaire Brickland.