Laden Evenementen

Voka Limburg: Adverteren op social media

09:00 - 12:00
FacebookTwitterLinkedIn

Als social media dummie nauwkeurig en meetbaar jouw doelgroep leren bereiken. Want jouw klanten spreken voortdurend digi-taal

Wist je dat het niet-betalend bereik van Facebook slechts 6% bedraagt? Zonder adverteren red je het dus niet meer. Adverteren op social media is dé methode om je doelgroep te bereiken, je producten of diensten te verkopen en brand awareness te creëren. In deze opleiding ontdek je de mogelijkheden van doelgericht adverteren binnen social media en de meerwaarde die het kan leveren voor jouw bedrijf.

Docenten
Dorien Breels, zaakvoerder van digital agency Markedeer
Annelies Hendrix, digital marketeer van Markedeer

Doelgroep: marketeers en bedrijfsleiders van KMO’s die graag inzicht krijgen in de basisprincipes van adverteren op social media. Er is geen voorkennis vereist.

Programma

We geven een overzicht van de advertentiemogelijkheden, gestaafd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Bovendien ontdek je hoe je campagnes optimaliseert voor verschillende doelen en doelgroepen, en hoe je de resultaten uiteindelijk meet en optimaliseert.

Volgende onderdelen komen aan bod:

  1. Aandeel van social media in de digitale marketing mix van de KMO?
  2. Waarom is adverteren op social media zo belangrijk?
  3. Hoe kunnen we social media advertising concreet aanpakken en wat zijn de mogelijkheden? (Aan de hand van praktijkvoorbeelden)
  4. Meten, evalueren en bijsturen
  5. Enkele praktische tips & take-aways

Praktisch

  • Er is een laptop vereist voor deze opleiding.
  • Er wordt ook verwacht dat iedere deelnemer een advertentieaccount heeft aangemaakt voor zijn/haar bedrijfspagina, zodat iedereen kan volgen tijdens de opleiding. Dit kan hier.