De Zondag krijgt nieuwe look, nieuwe katern en nieuwe columnist

FacebookTwitterLinkedIn
de zondag

De Zondag, de gratis krant van Roularta beschikbaar op zondag bij de bakker, krijgt op 3 september een andere look, een nieuwe katern en met Sven Ornelis ook een nieuwe columnist.

Algemeen Directeur Luk Wynants: “Volgend jaar wordt De Zondag 18 jaar. Het was tijd voor een volwassen make-over. De krant krijgt een eigentijdse look en een nieuw katern: #Zondag. De vaste ingrediënten zoals het politieke interview, de lokale agendatips, het sportkatern en de vele voordeelaanbiedingen blijven behouden”.

Vanaf 2018 zullen lezers zich eveneens kunnen verdiepen in relevante maandelijkse dossiers.

Nieuwe rubrieken: Ontbijtbabbel en Zondagse Kost

Ook hoofdredacteur Bart Casteleyn is trots op de vernieuwing. “We hebben de krant verder verfijnd, met het nieuwe katern #Zondag als opmerkelijkste wapenfeit. We focussen er op TV, entertainment, vrije tijd, reizen en ander leuks waar de lezer tijd voor heeft op zondag. Opvallend is alvast de ontbijtbabbel, een uitgebreid interview met een BV aan de ontbijttafel, en Zondagse Kost, een rubriek waarin een lezer zijn favoriete zondagse recept prijs geeft.”

Wekelijkse column voor Sven Ornelis

Een andere opvallende extra is de column van Sven Ornelis. De radiomaker zal elke week stilstaan bij de actualiteit. “Schrijven is mijn eerste liefde. Ik denk dat het goed zal klikken met de lezers. Naar de bakker gaan op zondag getuigt van levenslust en een drang naar kwaliteit. Ik heb dat ook. De zondag is trouwens een ideale dag om even na te denken over de wereld rondom ons. Dat is wat ik vanaf nu elke week ga doen.”

Uniek kanaal voor adverteerders

Ook de adverteerders kennen de kracht van De Zondag. Luk Wynants: “Precies door zijn timing en unieke manier van verspreiding is dit kanaal een activator van business. De krant heeft een groot bereik met meerdere lezers per exemplaar. De adverteerder kan tegen een voordelige prijs awareness bereiken bij actieve lezers”.