Telenet investeert in een Giga-netwerk en bezorgt Vlaanderen de beste digitale infrastructuur van Europa

FacebookTwitterLinkedIn

Telenet kondigt een investering aan van 500 miljoen euro over 5 jaar om het kabelnetwerk in Vlaanderen, als eerste operator in Europa, uit te breiden naar een Giga-netwerk.

 

Dit netwerk kan op termijn breedbandsnelheden aan van minstens 1 gigabit per seconde. Zo komt Vlaanderen bovenaan de lijst van regio’s met de beste digitale infrastructuur van Europa.

 

Telenet bereidt zich voor op het almaar toenemende dataverkeer en speelt in op de toekomstige digitale behoeften van particuliere gebruikers, het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs, de zorg- en veiligheidssector en andere maatschappelijke sectoren.

 

De operator geeft zichzelf nog ruim de tijd om na te denken over het concrete aanbod van deze nieuwe diensten aan bedrijven en particulieren en de prijszetting hiervan. De nieuwe capaciteit zal pas echt beschikbaar zijn wanneer alle werken aan het netwerk zijn uitgevoerd.

 

De “Grote Netwerf” campagne wordt een uitgebreid actie- en communicatieplan om de hinder tijdens de werken te beperken. In totaal zullen er 150.000 versterkers en 1,8 miljoen andere componenten worden vervangen zonder enige ingreep in de huizen of bedrijven en zonder breekwerken op straat.