Radiozender FM Brussel wordt stopgezet

FacebookTwitterLinkedIn

De raad van bestuur van de vzw Vlaams-Brusselse Media heeft beslist om stadszender FM Brussel eind juni stop te zetten. Huidig radiohoofdredacteur Jeroen Roppe wordt wel de nieuwe overkoepelende hoofdredacteur voor alle media van de organisatie. Anne Brumagne, hoofdredactrice van Brussel Deze Week en Agenda Magazine, wordt ontslagen.

 

CEO Michel Tubbax: “De hervorming, die enkele maanden in beslag zal nemen, zal in het teken staan van de digitalisering en interactiviteit enerzijds en partnerships met verschillende andere media en instellingen anderzijds. Op die manier zullen onze programma`s en publicaties de belangstellende doelgroepen beter bereiken. Het vernieuwde mediaplatform zal in de loop van 2016 voluit uitgerold worden”.

 

Volgens Tubbax is FM Brussel niet levensvatbaar om de opdracht van de vzw te vervullen, omwille van het te competitieve Nederlandstalige radiolandschap.

 

De grote meerderheid van de medewerkers van FM Brussel krijgt een nieuwe toekomst binnen de vzw, maar op korte termijn zullen toch het equivalent van 6 à 7 jobs verdwijnen. Vlaams-Brusselse Media wil vooral de freelancekosten verminderen. Het personeel beraadt zich nog over acties.

 

Bron: Brusselnieuws.be.