Philippe Remarque wordt journalistiek directeur van De Persgroep in Nederland en België – organisatie van Belgische redacties ongewijzigd

FacebookTwitterLinkedIn

De Nederlander Philippe Remarque wordt vanaf 1 september journalistiek directeur van De Persgroep voor België en Nederland. In die nieuwe functie geeft hij vorm aan de journalistieke kwaliteit en koers van de onderneming. Een belangrijke opdracht is de digitalisering van de journalistiek in goede banen te leiden.

Remarque maakt in die rol deel uit van de groepsdirectie van De Persgroep. Door deze benoeming stopt Remarque na ruim negen jaar als hoofdredacteur van De Volkskrant. De procedure voor het benoemen van de nieuwe hoofdredacteur wordt op korte termijn in gang gezet en Remarque blijft De Volkskrant leiden tot 1 september.

Philippe zal een rol vervullen waarin hij journalistiek beide landen zal inspireren en bepaalde projecten zal leiden. Dit verandert verder niets aan de huidige Belgische organisatie van onze redacties“, verduidelijkt Kris Vervaet, de CEO van Medialaan-De Persgroep Publishing.

Het is de taak van onze generatie om de journalistiek het digitale tijdperk in te loodsen, met behoud van inhoud en kwaliteit“, zegt Remarque. “De uitgever speelt daarbij een cruciale rol. Ik wil met de redacties de kansen van de digitalisering grijpen, valkuilen vermijden en nieuwe wegen inslaan. Door ICT, data en journalistiek slimmer te combineren, wil ik bijdragen aan de groei van het aantal lezers.

In oktober vorig jaar paste De Persgroep zijn managementstructuur aan en installeerde het een ‘België-Nederland-organisatie’ om intensiever samen te werken tussen beide landen. Dat doet het mediabedrijf om de digitale transformatie te versnellen.

Bron: Belga.