De Deeluitgeverij neemt activiteiten Uitgeverij Cascade over van Medialaan – de Persgroep Publishing

FacebookTwitterLinkedIn

Het Vlaamse medialandschap is met De Deeluitgeverij een initiatief rijker. Deze start-up zal zelf media uitgeven, waaronder de activiteiten van Uitgeverij Cascade die overgenomen worden van Medialaan – de Persgroep Publishing. Daarnaast zal het bedrijf andere redacties en uitgevers helpen met het realiseren en commercialiseren van hun uitgaves.

Uitgeverij Cascade

In de zomer van 2018 nam Medialaan – de Persgroep Publishing de aandelen van Uitgeverij Cascade over van de Nederlandse mediagroep Audax. Voor magazine en tv-gids Primo lag het vrij snel voor de hand om aansluiting te vinden bij de zusterbladen in het portfolio. Samen met onder andere Dag Allemaal en Story vormen zij vandaag al een homogene showbizzcluster.

De andere titels van Cascade hebben niet de ambitie om massamedia te zijn, maar richten zich zowel in print als digitaal op het kwalitatief bedienen van een niche. Daarbij lag het dus minder voor de hand om deze titels te integreren. Het management van Medialaan – de Persgroep Publishing en de directie en hoofdredacteurs van Cascade hebben vervolgens gezocht naar een formule waarin de overige mensen en merken het best tot hun recht komen. Daaruit zijn twee nieuwe initiatieven ontstaan: Eos Wetenschap vzw en De Deeluitgeverij bvba.

Eos Wetenschap en De Deeluitgeverij

Eos Wetenschap vzw wordt een onafhankelijke redactionele vzw, die zijn lezerspubliek – op papier en online – dezelfde kwaliteit en inhoud blijft bieden, en via een meer intensieve samenwerking met de Vlaamse overheid een essentiële bijdrage zal leveren aan het verder verspreiden van wetenschap en technologie in Vlaanderen.

De Deeluitgeverij neemt het personeel en de activiteiten die niet gerelateerd zijn aan Eos of aan Primo over van Uitgeverij Cascade. Deze nieuwe start-up zal niet alleen verder het meisjesblad For Girls Only en motormagazine Motoren & Toerisme blijven uitgeven, maar gaat daarnaast ook ondersteunende diensten aanbieden aan andere redacties en uitgevers zoals nu al het geval is voor Eos en koersbijbel Bahamontes.

Kristine Ooms wordt zaakvoerder van De Deeluitgeverij.

Klik op de linken voor informatie en reclametarievenover van Eos Wetenschap en De Deeluitgeverij.