MEDIALAAN presenteert de najaarsprogrammatie 2016

FacebookTwitterLinkedIn

Deze voormiddag heeft MEDIALAAN de najaarsprogrammatie voorgesteld.

 

Medialaan heeft als doel alle Vlamingen te bereiken en werkt daarvoor op 2 principes: bouwen aan merken en bouwen aan de toekomst. En er zijn de laatste jaren serieuze veranderingen gebeurd. Van de huidige elf merken binnen het mediabedrijf zijn er zes nieuwe merken (ofwel aangekocht, ofwel aangepast).

 

VTM

 

VTM kende een sterk voorjaar en wil qua inhoud hetzelfde blijven aanbieden via sterkhouders. De nadruk ligt op continuiteit en stabiliteit.


De vooravond blijft ongewijzigd buiten dat Sofie Dumont nu in de keuken van BV`s zal gaan koken. Het programma zal dan ook Sofie in de keuken van gaan heten. Daarna volgen Echte Verhalen: De Buurtpolitie, Het Nieuws en Familie

 

Maandag

 

In een nieuw seizoen van Axel Opgelicht speelt Axel Daeseleire opnieuw de naïeve toerist en probeert hij leugenaars en bedriegers te ontmaskeren. Zes weken lang trekt Axel met een verborgen camera de straat op en laat hij zich gewillig in de val lokken.

 

Vertrouwde namen zoals Wouter Hendrickx en Liesa Van der Aa en nieuwe gezichten zoals Matthias Sercu en Carry Goossens in een spannend seizoen van Cordon 2 dat onmiddellijk start waar het eerste seizoen eindigde.

 

Dinsdag

 

Vanaf dinsdag 6 september volgt een nieuw seizoen van Jonas & Van Geel. Een personalityshow boordevol humor, talk, verrassingen en muziek. Met boeiende gasten zoals je ze nog nooit gezien hebt en een gastheer die geen blad voor de mond neemt. Voortaan al om 20.35u uitgezonden.

 

Met Alloo bij volgt Luk Alloo met zijn cameraploeg interessante Vlamingen zoals Gert Verhulst, Pascale Naessens, Jan Mulder en Sergio Herman. Luk vraagt ze uit over hun werk, hun leven en neemt ze mee naar plekken uit hun verleden die voor hen nog altijd belangrijk zijn.

 

Woensdag

 

In Het Grootste Licht moeten Olga Leyers, Frieda Van Wijck, Guga Baúl, Sven De Ridder én een wekelijks wisselend panellid al hun troeven op tafel leggen om bizarre en knotsgekke opdrachten die Gert Verhulst en zijn bevallige assistente Ruth Beeckmans in petto hebben, tot een goed einde te brengen. Wie is de snelste, de slimste of de meest originele?

 

In het tweede seizoen van Helden van Hier: Door het Vuur werpt de reportagereeks opnieuw een blik achter de schermen van één van de gevaarlijkste beroepen ter wereld: dat van brandweerman.

 

Om de avond af te sluiten volgt nog een documentaire of reportage in Faroek of Telefacts.

 

Donderdag

 

In een nieuw seizoen van Alloo bij de Wegpolitie volgt Luk Alloo opnieuw de wegpolitie in hun kielzog.

 

Vrijdag

 

In Little Big Shots probeert Nathalie Meskens zich niet te laten overklassen door bengels die allemaal iets heel speciaals kunnen. Little Big Shots is geen wedstrijd of talentenjacht, maar een feelgood tv-feest met kleine vedetten en grote acts.

 

In Jonas & Van Geel Late Night worden de lichten gedimd en gaat het er iets stouter aan toe in de talkshow.

 

Op zaterdag en zondag ligt de nadruk op filmtoppers. Op zaterdag is dat een internationale blockbuster. Op zondag krijgt de Vlaamse film een plaats.

 

Later dit najaar volgen ook nog: Belgium`s Got Talent (vrijdag), Wat Als?, Helden van Hier: in de lucht, Het Lichaam van Coppens, Chris Van den Durpel met een nieuw sketchprogramma, Lotgenoten, Cathérine, Rijker dan je denkt, De Vetste Vakantie en Holland België.

 

Q2

 

2BE was stabiel qua cijfers maar wordt zoals eerder vermeld Q2. De zender wordt minder mannelijk en richt zich meer op jong volwassenen. Verder krijgt Q2 binnenkort een eigen app waarbij radio en televisie zullen samenkomen.

 

Q2 zet in op de beste internationale series en films, topvoetbal met Champions League en heel wat programma`s rond avontuur en muziek. De eerste uitzendavond start met een aantal topreeksen: een dubbelaflevering van de ijzersterke thrillerserie Quantico, gevolgd door de Golden Globe-winnende reeks Mr. Robot. Q2 brengt dit najaar ook de nieuwe topreeksen Rosewood en The Muppets. Er staan ook nieuwe seizoenen van Game of Thrones, Grimm, Homeland, Agent Carter, Bones en Person of Interest gepland.

 

In het avontuurlijke genre is er Peking Express, waarvoor er volop duo`s gezocht worden. Q2 gaat ook Qdoc uitzenden: een reeks documentaires over spraakmakende persoonlijkheden en thematieken. Ook The Graham Norton Show is dit najaar te zien: telkens een week na BBC staat er een nieuwe aflevering van de Britse talkshow gepland. Q2 brengt ook The Voice USA: Miley Cyrus, Alicia Keys, Adam Levine en Blake Shelton zullen als coaches een paar dagen na de VS bij Q2 te zien zijn.

 

In de vooravond blijft Q2 inzetten op de beste comedyreeksen. Naast The Big Bang Theory en nieuwe seizoenen van New Girl, Modern Family, The Middle en Brooklyn Nine-Nine is er de nieuwkomer Life in Pieces.

 

CAZ

 

CAZ is de nieuwe mannenzender van MEDIALAAN. CAZ brengt elke dag film met filmklassiekers als The Godfather-trilogie, de Rambo-films en de Alien-franchise, cultfilms als From Dusk Till Dawn en Shawshank Redemption en recente toptitels over verschillende genres: van westerns als True Grit, over comedy met American Pie tot thrillers als A Most Wanted Man.

 

Special Forces geeft een exclusieve blik achter de schermen van de ‘Special Forces Group’ van het Belgische leger. Ervaren ex-soldaten, actieve combat-eenheden en aspiranten getuigen over hun werk. Special Forces is een programma in opdracht van VTM NIEUWS.

 

In de late avond staat Live at the Apollo op het programma, waarbij heel wat bekende stand-upcomedians het beste van zichzelf geven op het podium van het Hammersmith Apollo-theater.

 

Bij CAZ kan de kijker terecht voor heel wat bekende Amerikaanse reeksen als Game of Thrones, Black Sails, Sleepy Hollow, Dexter, Ray Donovan en Las Vegas.

 

Wat er gebeurt met Lacht, de zusterzender van het vroegere Acht, is nog niet gekend.

 

Vitaya

 

Bij Vitaya zijn in het voorjaar enkele kleine bijsturingen gebeurd. Zo is het logo en de look wat verjongd.

 

Vitaya zal dit najaar blijven inzetten op series zoals Satisfaction, een nieuw seizoen van Younger en The Sandhamn Murders.

 

Seven Year Switch is een realityprogramma waarin vier getrouwde stellen (na zeven jaar huwelijk) die in een sleur zijn beland, deelnemen aan een grensverleggend sociaal experiment: ze wisselen voor één maand van partner, zonder regels of verplichtingen. Aan het einde van de proefperiode worden de kandidaten voor de keuze gesteld: geven ze hun echte partner en hun huwelijk een nieuwe kans of gaan ze uit elkaar?

 

 

Rode Neuzen Dag

 

Na het succes van vorig jaar keert Rode Neuzen Dag dit jaar terug. Op zaterdag 3 december slaan VTM, Qmusic en Belfius de handen in elkaar om heel Vlaanderen te mobiliseren om geld in te zamelen voor het Rode Neuzen Fonds. Evi Hanssen zet als ambassadrice haar schouders onder de goeddoelactie.

 

Bekijk hier het volledige dossier en enkele trailers.