Mediahuis Connect biedt premium targeting aan i.s.m. Predicube

FacebookTwitterLinkedIn

Mediahuis Connect en Predicube kondigen een samenwerking aan om predictive ad targeting aan hun klanten aan te bieden. Het is de volgende stap na het aanbieden van socio-demo targeting en behavioral targeting. Bij de predictieve opzet wordt niet gewerkt met generieke doelgroepen, zoals de sporter of de zakenman.

 

Voor iedere campagne wordt een aparte doelgroep geïdentificeerd, door een stukje code op de productpagina te plaatsen van de adverteerder. Predicube kan dan op basis van het surfgedrag op de websites van Mediahuis doelgroepen definiëren waarvan de interesse in de adverteerder zijn actie beduidend hoger is. Deze prospectie databases zijn beter gekend als ActALikes.

 

Een verhoogde impact voor branding campagnes en een verbeterde conversie voor actiegerichte communicatie. Daarenboven krijgt de adverteerder bij een lange termijnengagement via een dashboard ook meer inzicht in het profiel van de surfers op zijn site: welke artikels leest deze op het Mediahuis netwerk en wat zijn de socio-demo kenmerken zoals leeftijd en geslacht. Een mooi competitief product t.o.v. internationale spelers.

 

Mark Daemen, Director Digital & Product Development bij Mediahuis Connect: “Door een rechtstreekse samenwerking tussen Mediahuis en Predicube, zijn er grote volumes relevante en lokale data voorhanden om aan de hand van geobserveerde interesses, relevantere en impactvollere communicatie te kunnen voeren en aldus de ROI van onze klanten te optimaliseren”.

 

En ook aan de kant van Predicube is het enthousiasme heel groot. “Wij zijn heel blij met de deal met Mediahuis Connect. Samen met Pebble Media zijn er nu twee spelers van formaat die ons premium targeting product aanbieden aan hun klanten. Wij geloven sterk dat lokale mediaspelers hun eigen data nog beter ten gelde moeten maken en we willen hun hierbij graag helpen. Momenteel zijn het vaak de grote internationale ad tech spelers die deze data proberen te verhandelen, zonder dat de uitgever hier zelf veel voor terugkrijgt”, aldus professor David Martens, medeoprichter van Predicube. 

 

Predicube werd opgericht in november 2014 en is een spin-off van Universiteit Antwerpen (UA) en iMinds. Predicube heeft zich gespecialiseerd in predictieve data en profilering.