Manu Leroy is de nieuwe directeur Communicatie & Business Development van de KBVB

FacebookTwitterLinkedIn

Manu Leroy wordt vanaf 7 januari 2019 de nieuwe directeur Communicatie & Business Development bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Leroy is geen onbekende in de Belgische sportwereld. Als doelman verzamelde hij maar liefst 89 caps bij de Red Lions (de nationale hockeyploeg) en nam hij deel aan de Olympische Spelen van Londen in 2012.

Peter Bossaert, CEO van de KBVB, is enorm tevreden met de komst van Leroy: “We zijn erg verheugd met de komst van Manu naar de KBVB. Hij is een echte professional en heeft als ex-topsporter als geen ander gevoel bij onze noden en uitdagingen. Hij zal op korte termijn veel toegevoegde waarde leveren aan de verdere uitbouw van het commerciële en communicatiebeleid van de KBVB”.

Naast zijn sportieve successen heeft Leroy er ook reeds een flinke carrière in de bedrijfswereld opzitten. In 2004 startte hij zijn mediacarrière bij het productiehuis van Carl Huybrechts. Van 2005 tot 2010 werkte hij in de reclamesector voor Head Office, een bureau gespecialiseerd in content marketing. In 2010 kreeg Leroy de kans om terug te keren naar zijn grote liefde, de sport. Hij werd aangesteld als Director Sports bij Telenet, de functie die hij nu verlaat voor een zitje bij de voetbalbond.

Manu Leroy kijkt er alvast erg naar uit: “Ik heb een geweldige tijd gehad bij Telenet, maar ik ben heel blij dat ik een nieuwe uitdaging kan aangaan bij de KBVB. In deze functie zal ik mijn passie voor de sport en mijn vaardigheden op vlak van communicatie en marketing kunnen combineren. Ik ben nu al heel enthousiast om aan de slag te gaan met mijn toekomstig team”.