L’Avenir Sport: een nieuwe mobiele sport-app

FacebookTwitterLinkedIn

Met L’Avenir Sport brengt L’Avenir een nieuwe mobiele applicatie uit. De app verzamelt alle sportnieuws van journalisten en correspondenten via live-verslagen, interviews, analyses, uitslagen en rangschikkingen van alle sportcompetities: voetbal, basketbal, motorsport, wielrennen, tennis, atletiek, enz. De redacties zullen de sporten op alle niveaus coveren: internationaal, nationaal en vooral ook lokaal.

De app is gratis. Ongelimiteerde toegang tot content is voorbehouden aan abonnees. De defaultprijs daarvoor is 4 euro per maand.

Dit project is er gekomen na een jaarlijkse bevraging bij onze lezers”, benadrukt adjunct-hoofdredacteur Olivier Deheneffe. De voornaamste vernieuwing bij deze app is dat de informatie getarget en persoonlijk is. “Het gedrag en wat wordt gelezen wordt geanalyseerd, er is een ‘Pour vous’-tab beschikbaar en zelfs de zoekbalk beantwoordt aan de interessevelden van de lezer”, voegt Directeur Strategie & Data Laurent Charles toe.

De app beveelt tevens bepaalde artikels aan op basis van de leesvoorkeuren. Er worden ook notificaties uitgestuurd die passen bij de specifieke interesses van de gebruiker. Andere functionaliteiten zijn de mogelijkheid om artikels te bewaren en naar keuze competities en sporten te selecteren. Ook kunnen gebruikers zelf verbeteringen aanbrengen en opmerkingen toevoegen via de tab ‘Votre avis’.