MediaSpecs Database Overview 09/2016: groei met 167 nieuwe media

FacebookTwitterLinkedIn

Nieuwe media initiatieven en diversificatie met onder andere mobiele producten, dat zijn de trends van het halfjaarlijks rapport dat de evolutie weergeeft van het aantal regies en titels in de MediaSpecs database. De concentratie van het aanbod bij de grote regies wordt bevestigd: 20% van het aantal regies zijn goed voor 75,4% van het aanbod.

 

Groeiend aanbod – Het aanbod van reclamemogelijkheden in de MediaSpecs database blijft groeien. Vandaag zijn er 5.699 reclameproducten opgenomen, met alle details, tarieven en contactgegevens. Het aantal actieve titels steeg de afgelopen 6 maand met 167 nieuwe media. Zowel door de diversificatie van bestaande initiatieven met onder andere Mobile producten als door een aantal nieuwe initiatieven binnen het mediumtype Magazines, zoals Puskás, vtwonen en myShopizine. Ook binnen de vakpers zijn er start-ups: Guidelex, Management Team, Twinkle,…

 

Halfjaarlijkse update – Ieder half jaar brengt MediaSpecs een stand van zaken van haar media- database. Sinds de vorige database overview (maart 2016) is het totaal aantal actieve titels toegenomen van 5.532 naar 5.699. Ook steeds meer bestaande media vinden hun weg naar MediaSpecs. Zo bieden meer dan 1.000 uitgevers/regies (een stijging van 1.029 naar 1.051) hun producten aan via de database. Ze genieten van de visibiliteit naar mediaspecialisten op het moment dat die op zoek zijn naar relevante informatie.

 

Als extra informatie is er een overzicht toegevoegd van de verhouding van het aantal regies t.o.v. het aantal titels. Hieruit valt te besluiten dat de Pareto-regel ook van toepassing is in de MediaSpecs database. Met name 20% van de grootste regies zorgen voor een volume van 75,4% van het aantal media-producten.

 

Bekijk de presentatie voor meer details en een top 20 per mediumtype van het aantal titels per regie.

 

Over MediaSpecs

MediaSpecs is de online zoekmachine met informatie over reclamemedia in België en Luxemburg. De database overview is een halfjaarlijks rapport die de evolutie weergeeft van het aantal regies en titels in de MediaSpecs database.