50% van de Europese video campagnes had een mobiele component tijdens 2014 Q2

FacebookTwitterLinkedIn

Videology, 1 van de grootste videoplatformen ter wereld, heeft een overzicht gemaakt van de video advertising markt in de EU. In totaal werden er tussen april en juni van dit jaar meer dan 1,5 miljard impressies gemeten en kwam men tot de volgende conclusies.

  • De FMCG-adverteerders domineren in Europa met 43% van alle impressies in 2014 Q2. Op verre afstand worden ze gevolgd door retail (11%) die wel met 83% groeien t.o.v. 2013 Q2, financial services (8%) en de entertainment industrie (8%).
  • 99% van alle Europese adverteerders koopt zijn online video advertising in met de hulp van CPM. 1% maakt gebruik van het cost-per-action model.
  • Videology ontdekte dat 53% van de adverteerders koos voor een multiscreen campagne. 34% ging voor de combinatie ‘PC, TV en Mobiel`. 15% opteerde voor ‘PC en Mobiel` en 4% voor de mix ‘PC en TV`. Het aandeel ‘PC only` kwam op 45% te liggen. Slechts 1% koos alleen voor Mobiel.
  • 45% van de online video-advertenties duurden 30 seconden. 35% had een lengte van 20 seconden maar kent een sterke groei van 13% per kwartaal. 6% van de video-advertenties duurde 10 seconden en 14% staat onder ‘Overig`.
  • Op de PC wordt 76% van de video-advertenties ingezet als pre-roll en dit aandeel groeit met 7% per kwartaal. In-banner video`s hebben een aandeel van 24%.
  • Er wordt vooral geadverteerd op entertainment sites (57%), gevolgd door portals (13%), sportsites (8%) en vrouwensites (5%).

 

Het PDF-document verwijst naar een infographic met alle resultaten in een notendop.

In de onderstaande link kan je alle bevinden van Videology over de Video Advertising markt in de VS, Canada, UK, Europa en Zuid-Oost Azië terugvinden.