De Morgen vernieuwt krant en hoofdredactie

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf vandaag verschijnt De Morgen op een compacter formaat. De krant krijgt een andere vormgeving en er komt ook een nieuwe, driekoppige hoofdredactie.

De vernieuwing zorgt bij De Morgen voor een logischere indeling. Nieuwe rubrieken en columnisten maken hun opwachting. Vanaf nu verschijnt ook iedere weekdag ‘Het vrije leven’, een uitneembaar katern in het midden van de krant met verhalen over cultuur, media, duurzaamheid, zingeving, geld, technologie en tv. Ook de weekendkrant gaat er wat anders uitzien. Zo wordt ‘Boeken’ een volwaardig extra katern, met gesprekken over de belangrijkste boeken van het moment.

Meer informatie vindt u hier.

Nieuwe hoofdredactie

Met de nieuwe krant komt er ook een nieuwe hoofdredactie. Bart Eeckhout, die de voorbije jaren hoofdredacteur was van de krant, wordt nu hoofdcommentator en gaat dus weer schrijven. Remy Amkreutz wordt de hoofdredacteur, Kim Van de Perre en Sam Feys worden adjunct-hoofdredacteur. Kim Van de Perre zal de weekendkrant in goede banen leiden, Sam Feys de digitale productie.

Bart Eeckhout: “De Morgen staat er vandaag beter voor dan ooit en ik ben blij dat ik daaraan heb kunnen bijdragen. Dit is het ideale moment voor een nieuwe impuls. Ik heb alle vertrouwen in het talent en het engagement van de nieuwe hoofdredactie. Zelf kijk ik er alvast naar uit om weer als journalist en commentator mijn tanden in het nieuws te zetten.