De Franse Mededingingsautoriteit keurt overname van Prisma-tijdschriften door Vivendi goed

FacebookTwitterLinkedIn

De Franse Mededingingsautoriteit geeft groen licht voor de overname van de persgroep Prisma Media door de Franse mediagigant Vivendi. De overname bevat onder meer de bekende tijdschriften Télé-Loisirs, Voici, Femme Actuelle, Capital en Gala.

Vivendi, eigenaar van Canal+ Group en Havas, maakte half december bekend exclusieve onderhandelingen te zijn aangegaan met uitgeverij Gruner + Jahr, een dochteronderneming van het Duitse Bertelsmann, om de volledige Prisma-persgroep over te nemen. Het bedrag van de operatie was niet bekend, maar zou volgens de pers tussen de 100 en 150 miljoen euro liggen. Nu heeft de mededingingsautoriteit de overname goedgekeurd.

De media zijn belangrijke ontwikkelingsgebieden voor de Vivendi-groep, gecontroleerd door Vincent Bolloré, die in 2019 onder meer de Editis-groep overnam.

Vivendi beschikt over een aanzienlijke cashflow na de verkoop van hun belangen in de Universal Music Group. Daarnaast is het ook de grootste aandeelhouder binnen de Lagardère-groep die eigenaar is van uitgeverij Hachette en de media JDD, Paris Match en Europe 1.

Meer informatie in ons Franstalig artikel.

Bron: Belga.